DFR-Bloggen

DFR-Bloggen

DFR Bloggen

foreslag

OplevelserOprettet af Dennis og Bente Jakobsen tir, marts 13, 2018 22:43:47
Vi har modtaget flg. forslag, vedtægts ændringer: hjemsted ændres fra Tornved til Holbæk Kommune, generalforsamling afjoldes i januar mdr. ændres til første kvartal af året. best.møder afholdes 4 gange årligt, ændres til efter behov. ophævelse, overskud går til ungdomsarbejde i Tornved, ændres til Holbæk Kommune Og et forslag: At det bliver obligatorisk at bære cykelhjelm til al cykling i klubbens regi.

  • Kommentarer(7)

Fill in only if you are not real

Følgende XHTML-tags er tilladt: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS og Javascript er ikke tilladt.
Oprettet af Kasper søn, marts 18, 2018 20:59:03

Som jeg har sagt tidligere. om folk kører med hjelm eller ej når de kører alene er deres helt eget valg. Jeg personligt har besluttet, at jeg ikke vil køre i en gruppe hvor nogle vælger at køre uden. Som jeg vist ytrede på en tur tidligere, så vil jeg ikke være ansvarlig hvis der ligger en klaphat uden hjelm med åbent kraniebrud på jorden. Nu kunne jeg ikke deltage til general forsamlingen, men jeg vil da gerne vide om forslaget blev gennemført.

Oprettet af Jonas Berg tor, marts 15, 2018 17:06:35

Kære Jens, ja skal nok gemme lidt krudt... :)

Kære Ole, det lyder ikke som om du har læst og forstået mit indlæg. Jeg føler intet behov for at mindske risikoen ved at køre på racercykel, for mig er den lige tilpas. Jeg har omvendt fuld forståelse for hvis andre ønsker at mindske risikoen, særligt dem der har været ude for styrt og skader. Det er da helt naturligt. Jeg vil bare gerne have lov at foretage mine egen valg, og ikke påduttes andres valg.

Livet er fuldt af risici, og i sidste ende dør man af det. Der er mange situationer hvor folk foretager forskellige vurderinger og valg, når det gælder farer og risiko for uheld.
Tænk for eksempel på ridning, faldskærmsudspring eller at køre motorcykel. De to første finder jeg for risikabelt, mens jeg har det helt fint med motorcykler. Andre vil vurdere anderledes.

Men for at blive i cyklingens verden, er det fx ikke alle der er lige begejstrede for at køre stærkt på nedkørsler i bjerge, noget jeg selv finder stor glæde ved. Jeg elsker farten, suset og følelsen af at bevæge sig tæt på grænsen af hvad man selv og cyklen kan klare. Og det er da klart risikabelt, men betyder det så, at der bør indføres en generel (lav) fartgrænse som alle skal følge? :)

Oprettet af Jens tor, marts 15, 2018 16:18:16

Kære Ole og Jonas, nu skal I ikke bruge al krudtet nu, gem noget til generalforsamling. Kh. Jens.

Oprettet af Ole H. tor, marts 15, 2018 12:27:26

Jeg ved ikke hvem der har stillet forslaget om tvungen brug af hjelm - men jeg bakker det 100% op. Det påvirker netop i uhyggelig grad de mennesker der er involveret i og overværer et hovedtraume - potentielt resten af livet. Jeg har selv været der! Så det er simpelthen almindelig hensyntagen til dels sig selv, men i særdeleshed til dine omgivelser. Og skulle man følge din argumentation Jonas, er det eneste reelle alternativ til hjelm, at stoppe med at cykle eller sænke farten og kun køre under fuldstændig sikre forhold = død over al cykelsport som vi kender det i dag. Fuld opbakning til forslaget herfra. Vh. Ole

Oprettet af Jonas Berg ons, marts 14, 2018 14:57:00

"Og et forslag: At det bliver obligatorisk at bære cykelhjelm til al cykling i klubbens regi."

Hvorfor??

Efter min mening bør det altid være et personligt valg, da det ikke påvirker andre i gruppen. Hvis folk føler sig bedre tilpas med hjelm står det dem frit for at bruge den, men jeg forstår ikke dette behov for at påtvinge et individuelt valg på alle andre.

På grund af sikkerhed vil mange nok sige, men det er ret omstridt om hvorvidt brug af cykelhjelme reelt forøger sikkerheden: Isoleret set ja, hvis man falder og slår hovedet, er der mindre risiko for alvorlige skader (ca. 50% reduktion ifølge Rådet for Større Færdelssikerhed). Men underligt nok viser uheldsstatistikker i bl.a. England og Australien en positiv korrelation mellem brug af cykelhjelm og skader! Det betyder at antallet af skader faktisk ser ud til at stige, desto flere der kører med hjelm.

Årsagen til denne umiddelbart ulogiske effekt er ikke helt klar, men så vidt jeg har læst mig til, er en del af forklaringen at cyklister med hjelm kører farligere end dem uden hjelm - de tager større risici da de føler sig "usårlige" med hjelm på - og dermed er de udsat for flere ulykker. (læs fx https://www.theguardian.com/lifeandstyle/2017/mar/21/bike-helmet-cyclists-safe-urban-warfare-wheels)

Så på overordnet plan er der ikke rigtigt basis for at konkludere at cykelhjelme forøger sikkerheden, og der er mange andre faktorer der har betydning her.
Hvor man kører, og hvordan man kører, er i min erfaring det mest afgørende for risikoen for styrt/uheld og skader. Så hvis nogen sidder med et ønske om at forøge den kollektive sikkerhed i klubben, vil jeg forslå at starte med at se på kørestil, generel hensynstagen og måske hvilke veje man kører på.

Og jeg synes fortsat det bør være tilladt at bruge hjelm i DFR regi - trods noget tyder på at mange kører farligere med den på smiley
Oprettet af Henrik Koch ons, marts 14, 2018 11:27:50

Jeg er med i skoven.
Henrik

Oprettet af Ole H. ons, marts 14, 2018 08:53:36

Min YR siger frost hele døgnet, så en tur i skoven er oplagt. Jeg er frisk, hvis der er andre med på den. Vh. Ole