DFR-Bloggen

DFR-Bloggen

DFR Bloggen

Rød fiskesuppe

OpskrifterOprettet af Lotte Skovgaard Jørgensen tir, februar 22, 2011 19:57:31

Hej alle sammen!

Tak for sidst - en rigtig hyggelig aften på Smededal. Da det stadig er hundekoldt, er det meget relevant med opskriften på den røde fiskesuppe :-)

Personer: 4 - Du skal bruge:

500 g kullerfilet (eller sej, rødspætte, torsk, pangasius)

150 g rejer ( muslinger eller andre skaldyr)

2 store gulerødder

1 porre

1 stort løg

2 fed hvidløg

1 spsk olivenolie

½ tsk tørret timian

1 fiskebouillonterning

1 dåse hakkede tomater

og så tilsætter jeg 1 - 2 tsk rød karypasta

Tilbehør: groft brød

Sådan gør du:

Skær gulerødder og porre i tynde skiver, hak løget groft og pres hvidløg. Svits grøntsagerne i olivenolie i en tykbundet gryde med hvidløg og timian i ca. 2 min.Tilsæt de hakkede tometer, 3/4 dl kogende vand + fiskebouillonterningen. Lad suppen koge i 5 min. Skær fisken i 3 cm brede strimler og tilsæt den, bring igen suppen til kogepunktet. Tilsæt karrypasta og rejerne. Smag til med salt og peber og server suppen rygende varm med groft brød til.

VELBEKOMME

  • Kommentarer(0)//blog.denfladering.dk/#post158

Madopskrift

OpskrifterOprettet af Anette Karpantschof søn, februar 20, 2011 08:09:52
Kære Alle


Det var en rigtigt hyggelig aften, hvor der blev spist meget god mad. Vi lovede at I fik opskriften på "Bobootie" . Måske webmaster kan oprette en kategori der hedder godkendte opskrifter :-) Opskriften her er testet negativ for Clenbuterol....


Ang . ret nr 8 har jeg lovet at sige fra Ole at den er meget nem at tilberede - du skal kun bruge telefonnummeret på den lokale pizzabar

mange hilsner Uno og Anette


Her er opskriften:


Bobotie ”Sydafrikas nationalret” til 4 personer

Ingredienser:
800 g hakket oksekød
100 tørrede abrikoser i tern
100 g mandel splitter
100 g rosiner
2 store løg i tern
2 fed hvidløg
lidt hakket chili
lidt vindruekerneolie
2 tsk karry
1 tsk gurkemeje
½ tsk kanel
salt og peber
3 skiver toast brød uden skorpe
lidt mælk
50 ml rødvinseddike
salt og peber
2 æg
1 dl mælk
Pynt 4-5 laurbærblade

Fremgangsmåde:
Forvarm ovnen på 180°C Smør et 2 liters ovnfast fad.
Brun kødet af i olien, så det er helt løst, tilsæt hakkede løg, hvidløg og chilien samt krydderierne, og eddike. Derefter tilsættes frugten og mandlerne, gryden tages af varmen og toast brødet som udblødes i mælk røres i blandingen.
Hæld blandingen i det ovnfaste fad, og jævn det helt fladt, sæt 4-5 laurbærblade ned i blandingen, derefter sættes fadet i ovnen i 25 min. Pisk æg og mælk sammen og hæld det forsigtigt oven i fadet, Sæt blandingen i ovnen igen på den midterste rille og bag i ca. 10 minutter, Serveres lige fra ovnen med med safran (eller gurkemeje) ris

  • Kommentarer(0)//blog.denfladering.dk/#post154