DFR-Bloggen

DFR-Bloggen

DFR Bloggen

Rød fiskesuppe

OpskrifterOprettet af Lotte Skovgaard Jørgensen tir, februar 22, 2011 19:57:31

Hej alle sammen!

Tak for sidst - en rigtig hyggelig aften på Smededal. Da det stadig er hundekoldt, er det meget relevant med opskriften på den røde fiskesuppe :-)

Personer: 4 - Du skal bruge:

500 g kullerfilet (eller sej, rødspætte, torsk, pangasius)

150 g rejer ( muslinger eller andre skaldyr)

2 store gulerødder

1 porre

1 stort løg

2 fed hvidløg

1 spsk olivenolie

½ tsk tørret timian

1 fiskebouillonterning

1 dåse hakkede tomater

og så tilsætter jeg 1 - 2 tsk rød karypasta

Tilbehør: groft brød

Sådan gør du:

Skær gulerødder og porre i tynde skiver, hak løget groft og pres hvidløg. Svits grøntsagerne i olivenolie i en tykbundet gryde med hvidløg og timian i ca. 2 min.Tilsæt de hakkede tometer, 3/4 dl kogende vand + fiskebouillonterningen. Lad suppen koge i 5 min. Skær fisken i 3 cm brede strimler og tilsæt den, bring igen suppen til kogepunktet. Tilsæt karrypasta og rejerne. Smag til med salt og peber og server suppen rygende varm med groft brød til.

VELBEKOMME

Madopskrift

OpskrifterOprettet af Anette Karpantschof søn, februar 20, 2011 08:09:52
Kære Alle


Det var en rigtigt hyggelig aften, hvor der blev spist meget god mad. Vi lovede at I fik opskriften på "Bobootie" . Måske webmaster kan oprette en kategori der hedder godkendte opskrifter :-) Opskriften her er testet negativ for Clenbuterol....


Ang . ret nr 8 har jeg lovet at sige fra Ole at den er meget nem at tilberede - du skal kun bruge telefonnummeret på den lokale pizzabar

mange hilsner Uno og Anette


Her er opskriften:


Bobotie ”Sydafrikas nationalret” til 4 personer

Ingredienser:
800 g hakket oksekød
100 tørrede abrikoser i tern
100 g mandel splitter
100 g rosiner
2 store løg i tern
2 fed hvidløg
lidt hakket chili
lidt vindruekerneolie
2 tsk karry
1 tsk gurkemeje
½ tsk kanel
salt og peber
3 skiver toast brød uden skorpe
lidt mælk
50 ml rødvinseddike
salt og peber
2 æg
1 dl mælk
Pynt 4-5 laurbærblade

Fremgangsmåde:
Forvarm ovnen på 180°C Smør et 2 liters ovnfast fad.
Brun kødet af i olien, så det er helt løst, tilsæt hakkede løg, hvidløg og chilien samt krydderierne, og eddike. Derefter tilsættes frugten og mandlerne, gryden tages af varmen og toast brødet som udblødes i mælk røres i blandingen.
Hæld blandingen i det ovnfaste fad, og jævn det helt fladt, sæt 4-5 laurbærblade ned i blandingen, derefter sættes fadet i ovnen i 25 min. Pisk æg og mælk sammen og hæld det forsigtigt oven i fadet, Sæt blandingen i ovnen igen på den midterste rille og bag i ca. 10 minutter, Serveres lige fra ovnen med med safran (eller gurkemeje) ris